Економіка

Укрзалізниця оновить залізничне полотно на $100 млн

У компанії розповіли про плани на кошти, виручені від дорозміщення єврооблігацій.

Укрзалізниця направить кошти, залучені від дорозміщення єврооблігацій на суму майже $100 млн на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T (трансєвропейська транспортна система). Про це у вівторок, 10 вересня, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook.

«Україна інтегрується в транспортну систему ЄС. Сьогодні Укрзалізниця розмістила майже $100 млн єврооблігацій з кінцевим терміном погашення додаткового випуску — в 2024 році і з ефективною ставкою в 7.292% річних. Ставка купона за бондами є найнижчою з 2011 року серед псевдосуверенних позичальників з України», — зазначив міністр.

За його словами, отримані кошти підуть на оновлення залізничного полотна транспортних коридорів TEN-T, через які проходить близько 80% всіх транзитних вантажів.

Криклій пообіцяв, що всі закупівлі в рамках цього фінансування пройдуть на якісно новому рівні організації та значно розшириться перелік можливих постачальників.

Раніше повідомлялося, що працівників Укрзалізниці зловили на хабарі в 200 тис грн.

Також повідомлялося, що Укрзалізниця збиралася купувати вишиванки на 1,5 млн грн і келихи по дві тисячі гривень, однак відмовилася від цих планів, коли інформація про скандальні тендери з’явилася в ЗМІ.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net