Економіка

Укрзалізниця встановить відеоспостереження на 14 локомотивів

Це допоможе дізнатися, хто саме зливає дизпаливо з тепловозів.

З цією метою компанія має намір оснастити 14 своїх тепловозів системами розумних IP-камер. Тендер на закупівлю та встановлення обладнання вартістю 2,1 млн грн. перевізник оголосив 4 жовтня на майданчику Prozorro, інформує Ukr.Media.

Вартість одного комплекту, таким чином, обійдеться в 150 тис. грн. Сума чимала, проте окрім самих камер система повинна мати досить широку функціональність. Наприклад, вміти передавати дані мобільною мережею (коли така доступна), записувати архів тривалістю не менше 30 днів, повідомляти оператора про критичні події, на зразок стороннього втручання у систему, відключення акумулятора, пошкодження антени і т. д.

Автономне живлення системи повинне забезпечувати її роботу безперервно протягом мінімум 12 годин. В «Укрзалізниці» також вимагають від підрядника поставити таке обладнання, яке навіть попри складні умови експлуатації зможе прослужити 8,5 років.

На кожен тепловоз при цьому буде встановлено по 4 камери високої якості з функцією нічного бачення. 2 з них будуть «дивитися» на машиніста (всередині і зовні кабіни), ті, що залишилися, повинні бути змонтовані таким чином, щоб забезпечити спостереження за паливними баками тепловоза.

Обладнання повинно бути встановлено до кінця нинішнього року на території локомотивного депо в Конотопі.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net