Аналітика

Уоррен Баффет: торгова війна між США і Китаєм «негативно відіб’ється на всьому світі»

Уоррен БаффетТоргова війна між Сполученими Штатами і Китаєм «негативно відіб’ється на всьому світі». Про це заявив американський мільярдер, власник Berkshire Hathaway Inc. Уоррен Баффет, передає Reuters.

За його словами, падіння фондових ринків після твіту президента Дональда Трампа про підвищення мит на китайський імпорт стало «раціональним» відповіддю.

Конгломерат Berkshire Hathaway Inc володіє або інвестує в багато компанії, які ведуть бізнес в Китаї, в тому числі Apple Inc.

«Якщо у нас насправді буде торгова війна, це буде погано для всього світу», — сказав Баффет. За його словами, повномасштабна торгова війна малоймовірна, але вона негативно відіб’ється на активах Berkshire Hathaway Inc.

При цьому, на його погляд, інвестори надійдуть нерозумно якщо почнуть продавати акції, грунтуючись на заголовках новин. «Сьогодні ми будемо купувати ті ж акції, що і минулого тижня», — сказав він.

Баффет сказав, що жорсткі розмови напередодні торгових переговорів цілком передбачувані, заявивши, що деякі люди воліють діяти наполовину шалено», але було б неефективно «спочатку трясти кулаком, а потім трясти пальцем».

Баффет також заявив, що Сполучені Штати повинні зміцнювати свої торговельні відносини з Канадою і Мексикою. «У нас дуже багато спільних інтересів», — сказав він. «Торгівля з Мексикою і Канадою надзвичайно важлива. Ми повинні ставитися до них як до сусідів, а не як до противників».

Напередодні Трамп заявив, що цього тижня підвищить мита на китайські товари вартістю $ 200 мільярдів і введе нові тарифи найближчим часом, посиливши тиск на Китай в спробі укласти торговельну угоду. За його словами, тарифи на китайські товари вартістю $200 мільярдів у п’ятницю будуть підвищені на 10 відсотків до 25 відсотків, хоча в лютому американський лідер прийняв рішення утримувати їх на 10-відсотковому рівні на тлі прогресу торгових переговорів. Трамп також сказав, що «найближчим часом» планує ввести 25-процентні мита на китайські товари вартістю $325 мільярдів. В результаті Тарифи можуть поширитися фактично на всю продукцію, що імпортується в Сполучені Штати з Китаю.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net