Економіка

Уряд: Економіка України зросла на 4%

Мінекономіки оцінює зростання ВВП за сім місяців в 4%, тоді як Держстат заявляв про 4,6% за півроку.

За сім місяців 2019 року зростання ВВП України орієнтовно оцінюється на рівні 4% (+/-0,2). Про це йдеться в огляді Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

При цьому за півроку зростання ВВП склало 3,6%.

Відповідно до огляду, за сім місяців прискорилося зростання зведеного індексу виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності (ЗІВ) і склало 3,7% (на 2,4% за 6 місяців 2019 роки) за рахунок збільшення виробництва всіх без винятку агрегованих видів економічної діяльності (з найбільшим внеском у зростання сільського господарства і будівництва).

«Очікується, що темп зростання ЗІВ буде сповільнюватися в основному через менший врожай окремих с/г культур, що нівелює поліпшення очікувань щодо збільшення обсягів врожаю зернових і позитивний вплив подальшого розвитку тваринництва», — йдеться в огляді.

Водночас збереження високого інвестиційного попиту, активізація діяльності окремих підприємств промисловості, транспорту і торгівлі, попит на окремих зовнішніх ринках і підвищення платоспроможності населення будуть підтримувати динаміку ЗІВ на досить високому рівні 3,0% (+/-0,2), вважають в МЕРТ.

За даними Держстату, в другому кварталі 2019 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ВВП України зріс на 4,6%.