Світ

Уряд Мексики продасть на аукціоні Lamborghini, будинки та інші активи, конфісковані у гангстерів

Уряд Мексики продасть на аукціоні Lamborghini, будинки та інші активи, конфісковані у гангстерів і, принаймні, одного колишнього політичного діяча в рамках програми «Робін Гуд», спрямованої на допомогу бідним, передає Reuters.

На першому аукціоні будуть оголошені тендери на закупівлю 77 автомобілів загальною стартовою ціною близько $1,5 млн. Виручені кошти будуть передані двом муніципалітетам в південному штаті Оахака, які, за словами президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, є одними з найбідніших в країні. На аукціон виставлені автомобілі Porsche, Corvettes, Mercedes-Benzes, кабріолет Mustang і Lamborghini Murcielago 2007 року.

З моменту вступу на посаду в грудні Лопес Обрадор, розгорнув низку програм соціального забезпечення для бідних, скоротив зарплати високопоставленим державним службовцям, стверджуючи, що він економить державні гроші, усуваючи корупцію. Він оголосив про плани по створенню інституту «Робін Гуд» в квітні.

На одному з аукціонів будуть виставлені три будинки вартістю не менше 7 мільйонів доларів, у тому числі одного з критим басейном в престижному районі Мехіко. Гроші підуть на молодіжну програму реабілітації наркоманів.

Надходження від іншого аукціону ювелірних виробів, вилучених у організованих злочинних груп, підуть громадам штату Герреро, де багато хто намагається заробити на життя вирощуванням опійного маку.

Не всі активи належать наркобаронам. Один з будинків, виставлених на аукціон, належав колишньому політику.