Соціум

Уряд перевірить якість Інтернету в усіх соцоб’єктах

Гончарук анонсував перевірку якості Інтернету в дитсадках, бібліотеках, лікарнях, музеях і на інших об’єктах.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив про плани Кабміну вже до кінця поточного року перевірити як працює Інтернет у всіх соціальних об’єктах. Про це прем’єр-міністр заявив на своїй сторінці у Facebook.

«У співпраці з усіма міністерствами та іншими органами виконавчої влади Мінцифра активно збирає інформацію на власному офіційному сайті. Кожне відомство направляє лист-інструкцію в установу, що перебуває в його підпорядкуванні», — написав Гончарук.

Він також зазначив, що ще раніше в Мінцифри запустили онлайн-сервіс, що дозволяє всім громадянам країни залишити відгук про наявне підключення до Інтернету в школах і у себе вдома.

«Швидкість з’єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт і пройти експрес-тест зі свого комп’ютера або смартфона», — додав Гончарук.

Він також зазначив, що уряд уже має офіційну статистику з підключення до Інтернету українських шкіл. На черзі — дитсадки, бібліотеки, лікарні, центри надання адміністративних послуг, музеї та інші об’єкти. За його словами, це дозволить ефективно використовувати бюджетні кошти на підключення до широкосмугового доступу важливих соціальних об’єктів.

На думку Гончарука, сучасний і швидкісний Інтернет у лікарнях, навчальних закладах або надання послуг дозволить українцям отримувати якісніші послуги, а громадянам — не втрачати зв’язок з державою і між собою.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net