Політика

Уряд України готує безвіз з 14 країнами світу

Уже в наступному році буде збільшено термін безвізового перебування в Аргентині і спрощений режим поїздок до Мексики.

Уряд України в наступні п’ять років планує розширити перелік безвізових країн для українців ще 14 державами. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на затверджену урядову програму, передану до Верховної Ради.

«Збільшення переліку країн з безвізовим режимом для власника українського паспорта — запорука відкриття світу для українців, підвищення поваги до нашого громадянина, забезпечення його прав», — йдеться в програмі.

За наступні п’ять років цей перелік буде розширено за рахунок Гватемали, Гренади, Коста-Ріки, Маврикію, Маршаллових островів, Монголії, Науру, Палау, Перу, Сальвадору, Самоа, Сен-Вінсент і Гренадін, Соломонових островів і Ямайки.

Також в 2020 році буде збільшено термін безвізового перебування в Аргентині, спрощений існуючий режим поїздок до Мексики, завершені відповідні переговори з Великобританією, Республікою Корея, Канадою, Японією, Австралією й іншими країнами.

Нагадаємо, минулого тижня українці отримали безвіз зі ще двома країнами. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко підписав угоду про безвізовий режим з Колумбією та Еквадором.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net