Політика

В ЄС оцінили монобільшість Слуги народу в Раді

Вибори були чесними і демократичними, тому говорити про «узурпацію влади» не доводиться, вважає посол ЄС.

Однопартійна більшість у Верховній Раді несе не тільки позитив, а й ризики, вважає посол ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі в інтерв’ю Європейській правді.

«Ми сподіваємося, що це — можливість прискорити процес реформ. Що законопроекти, запропоновані Кабміном, більше не будуть застрявати в Раді. Я розумію, що однопартійна більшість несе не тільки позитив, а також означає ризики, але ми сподіваємося, що нове керівництво держави — мудрі люди, які використовують цю більшість заради позитиву», — сказав Мінгареллі.

Він також зазначив, що несправедливо говорити про «узурпацію влади», адже вибори були чесними і демократичними.

«Те, що Слуга народу отримала більшість, відображає волю українських громадян. Водночас ми сподіваємося, що нова більшість, по-перше, буде брати до уваги також думку опозиції, а по-друге — використовувати свою владу з хорошою метою, а саме для прискорення реформ», — додав посол.

Мінгареллі наголосив, що за останні роки в Україні відбулося чимало змін на краще в політичній, економічній і соціальній сферах.

«Відбулися дійсно вагомі реформи. Але водночас переважна більшість громадян продовжують жити в дуже непростих умовах. Ці люди не відчули впливу реформ на своє повсякденне життя. І саме це, на мою думку, пояснює, чому люди хотіли позбутися попереднього політичного класу», — сказав він.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net