Політика

В Європарламенті вимагають призупинити переговори з Азербайджаном

Найбільша політична група Європейського парламенту — Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D) — вимагає призупинити переговори з Азербайджаном після жорстокого придушення мирного протесту в Баку в вихідні, говориться на сайті S&D.

«У минулі вихідні влада Азербайджану жорстоко розігнала мирні мітинги, організовані Національною радою демократичних сил і групами громадянського суспільства, які протестують проти гендерного насильства. Десятки учасників були затримані, побиті і піддані жорстокому поводженню, в тому числі лідер Партії Народного фронту Азербайджану (ПНФА) Алі Керімлі», — нагадується на сайті.

Віце-президент S & D у закордонних справах Каті Пірі зазначила: «Це насильницьке придушення є ще одним свідченням вопіющого презирства, яке режим президента Азербайджану Ільхама Алієва проявляє до конституційних прав на свободу слова і зібрань і міжнародним зобов’язанням країни.

На додаток до цього, насильство супроводжувалося державної наклепницькою кампанією проти опозиції і активістів громадянського суспільства, включаючи безпрецедентний напад на дипломатів ЄС, що виконують свої професійні завдання».

Як вказала Каті Пірі, «репресії проти жінок-активісток, які мирно зібралися, щоб привернути увагу до гендерного насильства, зокрема, викривають порожнечу і лицемірство проголошеної урядом Азербайджану прихильності гендерної рівності».

Координатор S & D у закордонних справах Тоніно Пікула (Піцула) в свою чергу заявив: «Ми закликаємо Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерику Федеріка Могеріні і Європейську комісію призупинити подальші переговори щодо нової угоди між ЄС і Азербайджаном до тих пір, поки уряд Азербайджану повністю не виконає свої зобов’язання по дотриманню основних прав».

Джерело: Panorama

Аспекты.net