Прогрес

В Європі з понеділка синоптики прогнозують аномальну спеку: до +40 градусів

В Європі на наступному тижні очікують сильну спеку, влада попереджає громадян.

На істотній частині континентальної Європи наступного тижня очікується сильна спека, яка, можливо, поб’є всі рекорди, повідомляє газета The Guardian, інформує Ukr.Media.

Температура в містах Європи, за даними метеорологічної служби AccuWeather, перевищить 32 градуси за Цельсієм, в деяких місцях досягне 40 градусів. Спека прийде в Париж, Мадрид, Берлін, Брюссель і Франкфурт, а пізніше зміститься в Бухарест, Відень, Будапешт, Белград і Софію.

У Франції у більшості регіонів з понеділка очікується температура від 35 до 40 градусів за Цельсієм. У нічний час вона навряд чи буде опускатися нижче 20 градусів. Міністр охорони здоров’я Франції Аньєз Бюзен закликала бути готовими до спеки лікарні та будинки престарілих.

У Німеччині температура повітря місцями може досягти 40 градусів за Цельсієм, і, можливо, перевищить колишній рекорд в 40,3 градуса, встановлений у 2015 році в Баварії.

Метеорологи очікують, що в цілому температура повітря в липні і серпні в Європі виявиться вище норми.

Експерти повідомляють, що висока температура повітря може привести до проблем зі сном і збільшити ризик серцево-судинних захворювань. Вони нагадують, що сильніше всього спека позначається на дітей і літніх людей, тому їм слід обмежити перебування на вулиці в найжаркіші години дня.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net