Соціум

В Афінах побудували першу мечеть

Це надзвичайно важливий день для нашої країни, коли після багатьох протидій і перешкод нам вдалося побудувати мечеть і навколишнє простір для наших громадян…

В Афінах завершено будівництво першої після проголошення незалежності країни мечеті, у п’ятницю міністр освіти і у справах релігій Греції Костас Гавроглу відвідав її, щоб отримати інформацію про хід робіт, повідомило Міносвіти.

«Це надзвичайно важливий день для нашої країни, коли після багатьох протидій і перешкод нам вдалося побудувати мечеть і навколишнє простір для наших громадян-мусульман, для тих, хто опинився в країні або в якості іммігрантів, або в якості біженців, або відвідує її», — сказав Гавроглу.

На питання, коли відбудеться перша молитва в мечеті, Гавроглу відповів, що це відбудеться у вересні, хоча він не виключив можливості, що це буде 16 серпня.

«Ми б хотіли, щоб 16 серпня була перша молитва», — сказав міністр, додавши, що не може гарантувати це з абсолютною впевненістю, оскільки «бюрократія має свій власний темп». Організація з управління мечеттю була зареєстрована всього кілька днів тому. Міністр також сказав, що президентський указ про імаму вже опублікований.

За оцінками Гавроглу, число мусульман в країні становить від 150 тисяч до 200 тисяч осіб, включаючи «грецьких громадян, мігрантів, біженців і людей, які відвідують Грецію в туристичних або ділових цілях».

Член керуючої ради мечеті Асер Хайдер повідомив РИА Новости, що одночасно в ній можуть молитися 369 віруючих.