Світ

В Африці вводять нову валюту

На заміну західноафриканському франку в 2020 році буде введена нова валюта — еко. Її використовуватимуть у восьми країнах.

У 2020 році Франція перестане підтримувати західноафриканський франк (CFA franc), який є спільною валютою восьми західноафриканських країн, повідомляє RFI.

«Президент Кот-д’Івуару Аласан Уаттара оголосив про завершення існування спільної регіональної валюти восьми країн у Західній Африці, яку підтримує Франція. У свою чергу, президент Франції Еммануель Макрон оголосив в Абіджані (столиця Кот-д’Івуару — ред.) це історичною реформою», — повідомляє Міжнародне французьке радіо.

На заміну західноафриканському франку в 2020 році буде введена нова валюта — еко. Зона її використання буде поширюватися на вісім країн, що входять в економічне співтовариство країн Західної Африки. Сім з цих держав — Кот-д’Івуар, Бенін, Буркіна Фасо, Малі, Нігер, Сенегал і Того — були французькими колоніями. Гвінея-Бісау також входить у західноафриканську валютну зону, але колонією Франції не була.

Париж офіційно вже не буде підтримувати нову валюту, як це відбувається з нинішнім західноєвропейським франком. У свою чергу вісім країн Західної Африки не будуть тримати 50% своїх валютних резервів у французькому казначействі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net