Прогрес

В Англії під час розкопок виявлена стародавня шахта з видобутку срібла

В англійському графстві Корнуолл археологам вдалося зробити цілий ряд археологічних відкриттів. Ними була знайдена стародавня шахта, в якій, як вважають дослідники, добували срібло, передає Planet Today.

Крім того, були виявлені останки старовинного укріпленого поселення і дорога до нього, побудована древніми римлянами.

Археологічні роботи в Корнуоллі ведуться з метою вивчення історії територій графства. І можна з упевненістю говорити, що дослідження вже принесли серйозні плоди. В першу чергу, мова йде про групу кар’єрів, з’єднаних арочними тунелями. У свій час, вважають вчені, це була одна з шахт, побудованих багато сотень років тому, де займалися видобутком срібла.

Крім того, тут був виявлений давньоримський форт і дорога веде до військового укріплення. І якщо дорога збереглася в прекрасному для свого віку стані, то від будівель форту залишилися лише окремі елементи.

Саме тому складно визначити, коли саме зміцнення було зведено. Окремі артефакти вказують на те, що форт був зведений приблизно в 50 році до нашої ери використовувався стародавніми римлянами протягом 30 років. При цьому проживали в укріпленому поселенні приблизно 500 осіб, що є чималою кількістю.