Соціум

В Австралії запропонували створити Міністерство із запобігання самогубствам

В Австралії запропонували створити федеральне міністерство, яке б зайнялося запобіганням суїцидів — National Suicide Prevention Office. З відповідною ініціативою виступила організація із запобігання самогубств (ОПС), передає ТАСС.

«Запобігання самогубств залишається досить складним завданням, і її необхідно вирішувати проблему всього суспільства на рівні уряду і не розглядати суїцидальні спроби австралійців тільки з позицій охорони здоров’я», — пояснила виконавчий директор ОПВ Ньювес Мюррей.

На її думку, в цій роботі слід задіяти працівників Centrelink — австралійського агентства соціального забезпечення, а також фінансових консультантів і працівників комунальних організацій. Їх потрібно навчити виявляти людей, що збираються накласти на себе руки, вважає Мюррей.

Згідно з доповіддю, опублікованою Радою громад Австралії в травні, в середньому щодня здійснюють самогубства вісім австралійців. Рівень суїцидів серед корінних австралійців в два рази вище, ніж серед некорінного населення.

За даними Австралійського бюро статистики, в 2017 році цей показник склав 3128 осіб, що на 9,1% більше, ніж роком раніше. Суїциди зараз опинилися на 13-му місці серед причин, які найчастіше ведуть до смерті австралійців.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net