Соціум

В ході розкопок в Ізраїлі виявлені руїни стародавньої мечеті

Руїни, ймовірно, однієї з найбільш стародавніх мечетей у світі, виявлені в Ізраїлі під час археологічних розкопок, інформує Ukr.Media.

Про це повідомляє Управління з питань історичних пам’яток Ізраїлю.

Розкопки ведуться в населеному пункті Рахат в долині Негев (історичні палестинські землі) на півдні Ізраїлю. За даними експертів, будівлю мечеті було закладено в VII-VIII століттях нашої ери.

«Це одне з рідкісних відкриттів у світі. Особливо важливо, що руїни мечеті розташовані на північ від Беер-Шеви в Негеві, де такі відкриття раніше не мали місця», — кажуть експерти.

Археологи вважають, що молилися в мечеті селяни, що населяли в той час зазначену місцевість.

Під час розкопок також було знайдено невелике поселення з відкритими дворами, кімнатами, підвалами і кухнями, що відноситься до періоду раннього ісламу. Як заявив експерт з періоду раннього ісламу Управління з питань історичних пам’яток Ізраїлю Гідеон Авні, вік мечеті оцінюється в 1200 років.

«Це найдавніша мечеть, виявлена з того часу, як іслам досяг історичної Палестини з арабськими завоюваннями в 636 році. Поява мечеті близько сільськогосподарського поселення між Беер-Шевою і Ашкелоном вказує на культурні та релігійні зміни, які відбулися на цій території в період від римлян і до раннього ісламу», — сказав Авні.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net