Світ

В Індії заявили про виявлення слідів єті

ГималаиЕкспедиція, що складається з альпіністів-військовослужбовців індійської армії, виявила в Гімалаях сліди йєті, повідомляє Міноборони Індії. У повідомленні, опублікованому на сторінці Генерального директорату громадської інформації відомства, йдеться про те, що сліди розміром приблизно 81×38 см були виявлені експедицією на території Непалу поблизу піку Макалу (п’ята за висотою вершина світу) ще 9 квітня, передає РБК.

Затримку з публікацією пояснюють проведенням перевірок, за результатами яких було вирішено, що виявлені сліди відповідають висувалися раніше теорій про існування в Гімалаях людиноподібних істот, відомих як йєті.

«Невловимий снігова людина раніше був помічений в національному парку« Макалу-Барун », — йдеться в повідомленні Міноборони.

У відомстві пояснили виданню Times of India, що виявлені сліди були сфотографовані, а знімки передані вченим. «У зв’язку з цим ми вважали за доцільне оприлюднити їх, щоб стимулювати вчених і порушити інтерес», — заявив представник Міноборони.

У 2007 році журналісти заявляли про виявлення слідів йєті в районі Евересту. У жовтні 2011 року в Кемеровській області пройшла міжнародна конференція по гомінологіі (наука, що вивчає ймовірне існування йєті), в якій взяли участь вчені з США, Канади, Монголії, Швеції, Естонії та Китаю. Учасники конференції дійшли висновку, що зібрані в ході конференції артефакти «на 95% свідчать про проживання снігової людини в Гірській Шорії».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net