Соціум

В Індонезії назвали причини аварії Boeing 737 Max

У звіті будуть перераховані близько 100 пунктів, у яких описуються різні проблеми з літаком і його управлінням.

Індонезія підготувала доповідь про причини катастрофи Boeing 737 Max авіакомпанії Lyon Air в 2018 році над Яванським морем. Серед причин катастрофи в доповіді називаються недоліки конструкції авіамашини і недостатність контролю, повідомляє The Wall Street Journal.

Офіційно доповідь планують представити в листопаді, після того як її підпишуть представники виробника Boeing.

Видання зазначає, що в документі не будуть названі головні причини катастрофи, а будуть перераховані близько 100 пунктів, в яких описуються різні проблеми, оскільки форма індонезійської доповіді відрізняється від заведеної в Європі і Америці.

Зазначається, що серед причин згадані як проблеми з обладнанням лайнера, так і окремі помилки пілотів.

За інформацією видання, в Boeing в основному немає претензій до укладачів доповіді, і представники компанії готові відправитися в Індонезію для участі в підготовці її остаточної редакції.

Крім того, американські регулюючі органи до листопада повинні представити свої міркування щодо поліпшення якості підготовки пілотів.

Зокрема, йдеться про підготовку екіпажів до ситуації, коли автоматична система керування літаком з якоїсь причини виходить з ладу, також планують внести зміни в порядок сертифікації нових літаків.

Як відомо, наприкінці жовтня минулого року Boeing 737 Max авіакомпанії Lion Air розбився під Джакартою, загинули всі 189 людей, які перебували на борту. А 10 березня цього року в Ефіопії розбився літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, в результаті чого загинули 157 осіб.

Після цього багато країн з міркувань безпеки призупинили експлуатацію літаків цієї серії.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net