Світ

В Індонезії схвалили місце для нової столиці

Столицю Індонезії перенесуть на острів Калімантан. «Переїзд» планують закінчити до 2024 року.

Президент Індонезії Джоко Відодо в понеділок, 26 серпня, оголосив про перенесення столиці країни з Джакарти в південно-східну частину острова Калімантан, пише ТАСС.

На ці цілі планують витратити близько 32 млрд доларів, основні роботи розпочнуться в 2021 році. Очікується, що вже до 2024 року урядові структури переїдуть до нової столиці.

Спочатку було кілька варіантів з новою столицею. Зокрема, зосередити всі державні структури виключно в центрі Джакарти або ж винести в один з найближчих міст-супутників. У підсумку ж зупинилися на варіанті з повним переїздом на інший острів.

Калімантан розташований в сейсмологічному безпечному районі, що особливо актуально для найбільшого в світі Індонезійського архіпелагу, що складається з 18 тисяч островів. Оскільки він розташований в так званому тихоокеанському Вогненному кільці, тектонічні катаклізми трапляються тут в середньому по 5-6 разів на день.

Нинішня столиця відчуває серйозні проблеми, пов’язані з недостатнім розвитком міської інфраструктури. Згідно з дослідженням компанії Uber, в заторах в Джакарті автомобілісти проводять 22 дні на рік, що є найвищим показником в Азії. Крім того, місто займає 12 місце в рейтингу найбільш завантажених мегаполісів світу.

Нагадаємо, про те, що влада Індонезії планує перенести столицю країни з Джакарти, стало відомо в квітні цього року.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net