Соціум

В Країні Вранішнього Сонця можна покататися на «поїзді гортензій»

В Японії в сезон дощів уздовж вузької колії залізниці Хаконе-тодзан розквітають тисячі гортензій. У цей період безліч людей з різних куточків країни та з-за кордону приїжджає помилуватися квітами, проїхавшись на «поїзді гортензій». Про це пише Nippon.com.

«Із відходом весни й настанням літа розпускаються яскраві квіти гортензії, що сповіщає про початок сезону дощів (цую). Ці квіти розводять по всій країні (а зараз — вже й по всьому світу), їх цінують за великі грона яскравих суцвіть, які приносять більше кольорів у ту пору року, коли часто-густо стоять похмурі дні. В Японії чимало відомих місць милування гортензіями. Один із популярних напрямків — це залізниця Хаконе-тодзан, де з середини червня до липня уздовж колій розквітають тисячі яскравих квітів», — зазначає видання.

Лінія Хаконе-тодзан — одна з небагатьох в Японії гірських залізниць, вона складається з двох секцій — основної — від Одавари до станції Гора — й фунікулера Хаконе-тодзан, який піднімається до станції Соундзан. У сезон цвітіння поїзди називаються «поїздами гортензій».

Наймальовничіші краєвиди відкриваються на 16-кілометровій ділянці між Хаконе-Юмото та Соундзан. Поїзд проходить крутий підйом серед приблизно 10 тисяч гортензій на висоту 750 метрів.

Працівники дороги почали висаджувати гортензії в 1970-і роки. Зі збільшенням їхньої кількості зросла й кількість людей, які приїжджають спеціально, щоб подивитися на квіти, що стали місцевою атракцією й підвищили попит на послуги залізниці.