Політика

В Офісі президента розповіли про підписані договори з Білоруссю

Сторони в Житомирі підписали документи про регіональну співпрацю та взаємодію у сфері науки і освіти.

У рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі в присутності президентів Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка було підписано низку двосторонніх документів, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зокрема, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко і міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей підписали Міжвідомчий план консультацій.

Також перший заступник міністра освіти і науки України Юрій Полюхович і голова Державного комітету з науки і технологій Республіки Білорусь Олександр Шумілін підписали Виконавчу програму науково-технічного та інноваційного співробітництва.

Програма розроблена на виконання Договору між урядом України і урядом Республіки Білорусь про співробітництво у сфері науки і технологій від 17 грудня 1992 року і рішень Міжурядової українсько-білоруської комісії із співробітництва у сфері науки і технологій. Впровадження документа сприятиме подальшому розвитку українсько-білоруського науково-технічного та інноваційного співробітництва.

Крім того, підписано низку угод про співпрацю між окремими регіонами України і Білорусі. Зокрема, затверджено документ про співпрацю між Житомирською обласною державною адміністрацією і Гомельським облвиконкомом Білорусі, між Дніпропетровською ОДА і Могилівським облвиконкомом Білорусі, між Харківською ОДА і Могилівським облвиконкомом Білорусі.

Також підписано документи між Волинською ОДА і Гродненським облвиконкомом Білорусі, між Волинською ОДА і Брестським облвиконкомом Білорусі, між Закарпатською ОДА і Брестським облвиконкомом Білорусі, між Миколаївською ОДА і Мінським облвиконкомом Білорусі, між Одеською ОДА і Вітебським облвиконкомом Білорусі, між Вінницькою ОДА і Вітебським облвиконкомом Білорусі , між Черкаською ОДА і Вітебським облвиконкомом Білорусі.

Раніше повідомлялося, що Україна і Білорусь підписали 17 угод на Форумі регіонів. Серед укладених між Україною і Білоруссю договорів два є міжурядовими і 15 — угоди про міжрегіональне співробітництво.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net