Соціум

В паспортах українців тепер буде відсутній штамп про шлюб

З 1 жовтня штамп про укладення шлюбу не будуть ставити у паспорт.

З вівторка, 1 жовтня, штамп про укладення шлюбу більше не ставлять у паспорт, тепер дані вносяться до держреєстру, інформує Ukr.Media.

Заступник міністра юстиції України Інна Ємельянова розповіла про нововведення.

«Це було зроблено для того, що виключити можливість двоєженства. Адже часто люди втрачали паспорти, і потім повторно вступали в шлюб в іншому місті. Зараз це буде зробити неможливо, тому що всі дані будуть зберігатися в держреєстрі. Тому при укладенні шлюбу всі дані будуть перевірятися через комп’ютерну базу»,- повідомила чиновниця.

За словами заступника міністра, штамп у паспорт не потрібен, адже будь-які угоди нерухомого майна є спільною власністю подружжя та укладаються при наявності згоди подружжя.

«Така згода має бути нотаріально завірена», — сказала Ємельянова.

Також варто зазначити, що в разі проведення операцій з купівлі-продажу нерухомості нотаріусу слід перевіряти наявність штампа про реєстрацію шлюбу, а також звертати увагу на дату укладення шлюбу і придбання нерухомості.

«Адже буває так, що людина в шлюбі перебуває, а штамп в паспорті відсутній. У цьому разі продавець може ввести покупця в оману і продати куплену ним під час шлюбу нерухомість без згоди одного з членів подружжя», — зазначила Ємельянова.

Більш того, у нотаріусів немає підключення до державного реєстру, що може призвести до негативних наслідків.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net