Men's & Women's

В США відкриється виставка про останні години життя принцеси Діани

Експозиція, присвячена подробиць загибелі принцеси Уельської Діани, відкриється для відвідувачів в тематичному парку Долливуд (штат Теннессі) в п’ятницю, передає ТАСС з посиланням на Daily Beast.

«Це 3D-модель, яка дозволяє заглибитися в деталі катастрофи, що сталася в Парижі, — розповів в інтерв’ю Daily Beast один з інвесторів проекту Робін Тернер. — Вона демонструє, як принцеса покидала готель Ritz, як її переслідували папараці. На інсталяції видно та сама фотоспалах, яка, як нам здається, засліпила водія». Така анімація представляє інтерес для тих, хто ніколи не був у Парижі, вважає Тернер.

Інвестор наполягав на делікатному підході до організації експозиції. За його словами, це не страхітливе видовище. «Тут немає крові. Нічого такого. Ви бачите автокатастрофу через призму комп’ютерної анімації», — пояснив він.

Тернер додав, що виставка покликана звернути увагу відвідувачів на різні домисли, пов’язані з цією подією. Зокрема, в ЗМІ ходили чутки про те, що Діана була вагітна від Доді аль-Файеда і вбита британськими спецслужбами за наказом Букінгемського палацу.

У ніч на 31 серпня 1997 року автомобіль Mercedes, в якому Діана їхала зі своїм другом Доді аль-Файєдом, врізався в колону тунелі під площею Альма в Парижі. У тій аварії вижив тільки охоронець Діани Тревор ріс-Джонс. Аль-Файед і водій Анрі Поль померли на місці, Діана-дві години по тому в лікарні.

Згідно з результатами розслідування, оприлюдненими в грудні 2006 року, автокатастрофа не була заздалегідь спланована, не було виявлено жодного свідчення на користь версії про вбивство Діани і Доді аль-Файєда.