Men's & Women's

В Україні набув чинності закон про відтермінування штрафів власникам «євроблях»

Документ передбачає добровільну сплату за розмитнення машин з європейській реєстрацією до кінця 2019 року.

22 вересня, в Україні набув чинності Закон № 73-ІХ «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України», інформує Ukr.Media.

У тексті документа зазначено, що до 31 грудня 2019 включно, відновлено дію пунктів 9-2 і 9-3 «Прикінцевих та перехідних положень» Митного кодексу України, якими встановлено, що ввезені з 1 січня 2015 року авто розмитнюються згідно з тимчасовим порядком, затвердженим Кабміном.

За ці авто крім митних платежів передбачена добровільна сплата до державного бюджету фізичною особою коштів у розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн).

Таким чином, штрафи за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту через територію України відстрочили до кінця поточного року.

Вони діяли з 22 серпня. Водії в разі перевищення терміну транзиту або тимчасового ввезення авто від 20 до 30 діб мали заплатити штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розукомплектування розмір штрафу сягає 170 тис. грн або конфіскація авто. Крім цього, передбачена відповідальність за передачу таких авто у володіння або розпорядження іншій особі, а також їх використання в комерційних цілях — штраф 34 тис. грн.

Як відомо, Верховна рада України відклала введення штрафів за нерозмитнені авто на іноземній реєстрації ще на 3 місяці. Таким чином, парламент схвалив за основу і в цілому законопроєкт, авторства президента Володимира Зеленського, №1030.

Спочатку підтримав законопроєкт за основу 276-ма голосами, проте після цього надійшла пропозиція голосувати документ у цілому, за що і проголосували 284 народних депутатів Верховної Ради.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net