Соціум

В Україні незабаром з’являться електроні водійські права

Поява в Україні електронних прав і техпаспорта вже на фінішній прямій.

Кабінет міністрів України оприлюднив постанову про реалізацію у 2019-2020 рр. експериментального проєкту електронного посвідчення водія (е-посвідчення) і свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (е-свідоцтво), які можуть пред’являтися поліцейським з допомогою смартфона замість водійських прав і техпаспорта на бланках, інформує Ukr.Media.

Постановою затверджено порядок застосування електронних прав і техпаспорта, згідно з яким, зокрема, встановлюється, що для замовлення е-посвідчення та е-свідоцтва водій повинен завантажити на смартфон мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Дія» і пройти електронну ідентифікацію.

Кожному електронному посвідченню та е-свідоцтву присвоюється унікальний електронний ідентифікатор (QR-код) для доступу до інформації в єдиній інформаційній системі МВС.

Кабмін доручив МВС протягом двох місяців забезпечити технічну можливість формування е-посвідчення та е-свідоцтва апаратно-програмними засобами єдиної інформаційної системи МВС і мобільного додатку «Дія».

МВС також доручено вжити заходів щодо забезпечення поліцейських достатньою кількістю технічних засобів для перевірки електронних прав і техпаспорта, організувати проведення навчання поліцейських та інформування населення про порядок застосування електронних прав і техпаспорта.

Сподіваємося такі змінити полегшать життя водії та роботу патрульних.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net