Економіка

В Україні планують створити агентство з розвитку туризму

Держорган буде займатися індустрією гостинності та просуванням туристичної України в світі.

Кабмін планує створити держагентство з питань розвитку туризму. Про це у Facebook написав голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв.

«Уряд планує створити центральний орган виконавчої влади, який буде займатися індустрією гостинності та просуванням туристичної України в світі. Форма такого органу — державне агентство», — повідомив Лієв.

Він також звернув увагу на те, що в проект держбюджету-2020 передбачено 240 млн грн на фінансування вітчизняної туристичної галузі.

«Уперше в історії України в проект держбюджету на розвиток туризму заплановано 240 млн гривень на 2020 рік. Це просто приголомшлива цифра. Вона в 10 разів більша за торішню», — написав глава Асоціації індустрії гостинності.

Кошти будуть спрямовані на розвиток внутрішнього туризму, створення туристичної інфраструктури, просування українських туристичних продуктів у світі і підвищення рівня туристичного сервісу в Україні. За словами Лієва, така державна підтримка туристичної галузі може змінити вітчизняну індустрію гостинності вже до кінця 2020 року.

«Це точно дасть позитивний результат: збільшення в кілька разів частки туризму ВВП, збільшення прибутковості підприємств галузі, збільшення внутрішнього і в’їзного туристичного потоку і багато іншого», — підсумував Лієв.

Нагадаємо, що раніше уряд затвердив програму розвитку Карпат. Програма спрямована на поліпшення соціального і економічного розвитку українських Карпат, підвищення транспортної доступності окремих гірських територій.

Також повідомлялося, що іноземці стали більше витрачати під час подорожей в Україну. Найбільше в Україні витрачають туристи з країн Європейського союзу. У порівнянні з минулим роком їхні витрати зросли на 15%.

Як повідомлялося раніше, Комітет з питань історико-культурної спадщини Союзу вірмен України, підготував список об’єктів, які пропонується максимально презентувати українцям та іноземним туристам, внесенням до екскурсійних маршрутів країни. У список увійшли вірменські церкви і інші культові архітектурні споруди.