Здоров’я

В Україні почнуть будувати сучасні лікарні згідно з європейськими стандартами

Зміни розпочнуться після оновлення законодавчої бази.

Будівельні норми з проектування медичних установ в Україні, які в востаннє мінялися 15 років тому, оновлять, щоб привести їх у відповідність із сучасними європейськими стандартами, інформує Ukr.Media.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Правила будівництва лікарень в Україні дуже потрібно міняти та таким чином підвищувати якість медичних послуг для населення. Тому зараз відновлюємо ці важливі норми для того, щоб привести їх у відповідність із сучасними європейськими стандартами», — написав Парцхаладзе.

За його словами, застарілі норми втратили актуальність, адже «з того часу змінилися не тільки можливості, рішення та обладнання в медицині, але і взагалі принципи, як потрібно будувати й облаштовувати приміщення лікарень».

Насамперед переглянуть норми щодо: місткості лікарняних палат; комфорту в палатах і забезпеченості їх санітарними кімнатами; спецобладнання для палат; інклюзивності медустанов; проектування службових приміщень для персоналу; пристрої публічного простору (проектування холів, рецепції, приймального відділення, кафе, аптеки, місць для дитячих колясок, зони очікування); рекуперації та вентиляції тощо.