Економіка

В Україні подорожчає телефонний зв’язок

Компанія Укртелеком з 1 січня 2020 року підвищує щомісячну плату на послуги фіксованої телефонії на 18-24 грн. Про це повідомив агентству Інтерфакс-Україна директор з корпоративних комунікацій Укртелекому Михайло Шуранов.

За його словами, вартість зросте на 20-24%. Крім того, змінюється плата за послуги доступу до мережі інтернет, послуги міжнародного телефонного зв’язку, додаткові та інші супутні послуги, умови акцій на послуги доступу до мережі інтернет.

Крім цього, з січня 2020 року змінено вартість користування послугами: проводового радіомовлення, IP-телекса, надання в користування з’єднувальних ліній, надання ліній безпосереднього зв’язку, підключення обладнання охоронної сигналізації, TV Бізнес, Хмарної АТС, Інтернет-телефонії.

Згідно з оприлюдненим рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) № 564 (від 26 листопада 2019 року) в газеті Урядовий кур’єр, НКРЗІ затвердила граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги на період з 1 січня 2020 року.

Для населення максимальна абонплата за дротяний телефон без погодинної оплати місцевих дзвінків, підключений по окремій лінії, з 2020 року збільшиться з нинішніх 55,92 грн до 61,51 грн. Розмір максимальної абонплати за аналогічну послугу для підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців — з 61 грн до 67,10 грн.

Максимальна абонплата для населення за основний телефонний апарат, підключений за спареною схемою без погодинної оплати місцевих дзвінків, з 1 січня 2019 року збільшиться з нинішніх 44,74 грн до 49,21 грн. Максимальна абонплата за аналогічну послугу для підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців — з 48,80 грн до 53,68 грн.

За спарений телефон, встановлений у комунальній квартирі, максимальна абонплата для населення без погодинної оплати місцевих дзвінків збільшиться з нинішніх 22,37 грн до 24,60 грн. Максимальна абонплата за паралельні телефонні апарати, встановлені у різних абонентів (з кожного абонента) без погодинної оплати місцевих дзвінків збільшиться з нинішніх 33,55 грн до 36,91 грн.

За аналогічну послугу для підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців максимальна абонплата збільшиться з 36,60 грн до 46,26 грн.

У серпні стало відомо, що виконавча служба наклала арешт на майже 93% акцій Укртелекому за борги власника пакета акцій Укртелекому ТОВ ЕСУ перед Ощадбанком.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net