Економіка

В Україні подвоїлося виробництво легкових автомобілів

Кількість випущених за рік легковиків зросла удвічі. Однак, фахівці вважають, що це не є показником поліпшення стану галузі, а лише демонструє ефект вкрай низької бази порівняння.

У вересні 2019 року в порівнянні з вереснем 2018 року виробництво легкових автомобілів в Україні збільшилося удвічі — до 960 одиниць після того, як українці стали частіше купувати нові легкові автомобілі в червні. Про це йдеться в повідомленні асоціації Укравтопром.

«Попри те, що конвеєри найбільших автозаводів країни простоюють вже не перший рік, вереснева статистика автопрому продемонструвала позитивну динаміку. Така ситуація не є показником поліпшення стану галузі, а лише демонструє ефект вкрай низької бази порівняння», — йдеться в ньому.

Згідно з повідомленням, випуск легкових автомобілів в порівнянні з минулим роком збільшився в два рази.

У цьому сегменті українського автопрому, як і роком раніше, працював тільки один завод Єврокар (Закарпатська область), де у вересні в режимі великовузлового складання було складено 960 автомобілів марки Scoda.

Виробництво автобусів зросло на 30% до 92 одиниць.

Найбільше автобусів було виготовлено на Чернігівському автозаводі корпорації Еталон — 37 одиниць, завод Черкаський автобус випустив 35 автобусів, на Часовоярському заводі випустили 9 одиниць, Запорізький автомобілебудівний завод відзвітував про 6 автобусів і ще 5 автобусів було вироблено корпорацією Богдан.

У вересневій статистиці щодо комерційних автомобілів заявлений тільки один автомобіль, складений на підприємстві Черкаський автобус.

Усього з січня по вересень 2019 року в Україні виготовлено 5 283 одиниці автотранспортних засобів, або на 4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, легкових автомобілів було виготовлено 4 579 одиниць, комерційних — 81 одиниця, автобусів — 623 одиниці.

Нагадаємо, навесні в Україні на третину скоротилося виробництво авто.

Раніше повідомлялося, що в 2018 році в Україні було виготовлено 6616 одиниць автотранспортних засобів або на 23% менше, ніж в попередньому році.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net