Men's & Women's

В Україні попит на електромобілі зріс на 53%

За сім місяців в Україні зареєстровано 4035 електромобілів, тоді як за весь минулий рік 5,3 тисячі електрокарів.

Протягом січня-липня 2019 року в Україні зареєстрували 4035 електромобілів. Це на 53% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє асоціація Укравтопром.

«За сім місяців цього року в Україні було зареєстровано 4035 автомобілів, що працюють винятково на електротязі, з них 3742 легкових і 293 комерційних. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року попит на електромобілі в Україні зріс на 53%», — говориться в повідомленні.

Зазначається, що основну частину (91%) ринку електромобілів сформували машини, які були в експлуатації.

Лідером у частині легкових електрокарів залишається Nissan Leaf. Від січня до липня 1899 автомобілів цієї моделі отримали українські номери. На другому місці — Tesla Model S (318 реєстрацій). Третьою за популярністю стала електрична версія BMW i3 (216).

На четвером місці за популярністю електромобіль Fiat 500e, який обрали 178 українців. П’яте місце розділили відразу дві моделі: Renault Zoe і Volkswagen E-Golf — по 154 штуки.

У комерційному сегменті найкращий результат у Renault Kangoo Z.E. — 272 реєстрації за сім місяців.

Нагадаємо, українці у 2018 році придбали 5,3 тисячі електромобілів, що майже удвічі більше, ніж роком раніше.

Напередодні повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким запроваджуються дорожні знаки для місць паркування і зарядки електромобілів, а також зелені номери для електрокарів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net