Men's & Women's

В Україні представили перший електросуперкар

Заплатити за таку новинку доведеться немало – $105 тис (понад 2,6 млн грн).

Київська компанія «Міракл Авто» представила концептуальний електричний суперкар Miracle the One для колекціонерів. За словами засновника підприємства, це буде перший український електросуперкар, який «не має аналогів у світі». Дизайн моделі розробили в стилі 1950-х років — з центральним положенням водія, відкритою хромованою підвіскою і спицевими дисками, інформує Ukr.Media.

Розробники не приховують, що у своєму задумі наслідували знамениті Maserati F250 і Mercedes W196. В Miracle the One передбачено всього два місця, пасажир може розміститися позаду водія, де встановлено додаткове крісло.

Заплатити за таку новинку доведеться немало — $105 тис (понад 2,6 млн грн). Доплативши ще $3,5 тис. зверху, можна буде замовити індивідуальні написи на педалях і панелі приладів, а ще за $12 тис. — оснастити авто додатковим швидкісним блоком, який дозволить на кілька хвилин піднімати потужність до 610 «конячок». Тираж моделі складе 500 екземплярів, а перші електромобілі почнуть відвантажувати клієнтам вже у 2021 році.

Miracle the One, будучи повністю електричним, відрізняється парою електромоторів на задній осі з сумарною потужністю 220 кВт (300 кінських сил) і піковим моментом 500 Нм. Розробники запевняють, що кожен з моторів видає по 10 кВт потужності на 1 кг своєї ваги. Джерелом живлення виступає акумуляторна батарея ємністю 50 кВт∙год, одного заряду якої повинно вистачити на 500 км. Кузов автомобіля виконаний з вуглецевого волокна, що гарантує високу міцність при мінімальній вазі.

Оскільки автомобіль практично безшумний, інженери розробили спеціальний «динамік», який відтворює звук двигуна внутрішнього згоряння.

Зараз команда з декількох інженерів працює над створенням першого тестового автомобіля, який планується випустити на дороги вже в кінці наступного року.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net