Men's & Women's

В Україні презентували перший позашляховик Rolls-Royce Cullinan

Без жартів, перед Вами найрозкішніший позашляховик з існуючих на сьогоднішній день. Це перший в історії Rolls-Royce з таким високим кліренсом. Навіщо? Самі британці кажуть, що хочуть залучити «аудиторію з високим рівнем доходу та з активним способом життя», а якщо точніше — тих, кому Bentayga здався занадто скромним придбанням, інформує Ukr.Media.

Стартова ціна Rolls-Royce Cullinan заявлена від 397 000 євро. Втім, це не межа. Ви завжди можете доукомплектувати Cullinan на свій смак так, що вартість авто може підскочити на різницю в кілька новеньких Q7. На презентації у Києві примірник оцінений майже в 600 000 євро. До речі, «Куллінан» вважається найдорожчим серійним SUV у світі! До речі, за дизельний Bentley Bentayga в Україні просять від 7 306 000 грн, а за Lamborghini Urus в США хочуть від $200 000.

«Куллінан» використовує повністю алюмінієву платформу, на якій базується Phantom. При цьому, він був розроблений з нуля, а кузовні деталі були перероблені для збільшення жорсткості кузова. Крім того, тут своя пневматична підвіска з автоматичним вирівнюванням кузова автомобіля. У довжину повнопривідник має 5341 міліметр. Це на 20 см більше, ніж Bentley Bentayga.

Ім’я Cullinan взяли в честь найбільшого у світі необробленого алмазу, який був знайдений у Південній Африці.

Звичайно, Cullinan оснащений рядом систем безпеки, які зроблять його одним з найбільш просунутих автомобілів у своєму класі. Наприклад, система нічного бачення, система кругового огляду і панорами всього автомобіля зверху, система попередження про зіткнення, система контролю проїзду перехресть, система утримання в смузі, точка доступу Wi-Fi, п’ять USB-портів, бездротова зарядка смартфонів і багато іншого. Просто покопайтеся в конфігураторі на офіційному сайті.

Задні сидіння будуть пропонуватися у двох конфігураціях. Версія Lounge Seat — класичне тримісне сидіння, яке можна складати у трьох варіантах. Конфігурація Individual Seat — формат двох роздільних сидінь, розділених масивною центральною консоллю, в яку вбудований міні-бар з келихами під віскі Rolls-Royce, декантери, відерцем під шампанське і холодильником. Ні, а що ще робити на другому ряді?

Одна з найцікавіших опцій — знімний розважальний модуль Rolls-Royce Recreation Module — моторизований відсік, розташований в задній частині автомобіля, для зберігання обладнання та інвентарю. Наприклад, туди можна встановити Cullinan Viewing Suite. Одне натискання кнопки і з багажного відділення назовні висувається майданчик з елегантними шкіряними кріслами і коктейльним столиком. Зручно на природі? Не те слово. Тому подібні крісла для пікніка мігрували вже і на «Рейндж Ровери».

А ось скляна перегородка, що відокремлює салон від багажного відсіку — це ексклюзив від Rolls-Royce. Вона дозволяє не тільки знизити рівень шуму в пасажирському відсіку, але і не розтрачувати прохолоду всередині при користуванні багажником в спеку.

Двигун — 6,75-літровий бітурбовий V12 потужністю 563 к. с. і 850 Нм крутного моменту. Вага — 2 660 кг. Розгін до сотні виробник спеціально не уточнює, натякаючи, що це не найважливіша характеристика «Куллінана». Зате ми знаємо максимальну швидкість, і вона обмежена електронно на позначці 250 км/год. Для протоколу, середня витрата палива в змішаному циклі складає близько 15 літрів на 100 км.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net