Соціум

В Україні резонансні ДТП розслідуватиме спецгрупа

Спеціальна група буде розслідувати аварії, в яких загинули багато людей, щоб зрозуміти та усунути причини.

Кабінет Міністрів за дорученням президента Зеленського створив спецгрупу, яка контролюватиме розслідування смертельних ДТП. Про це на брифінгу повідомив глава уряду Олексій Гончарук.

За його словами, до неділі міністру транспорту та інфраструктури доручено подати план першочергових заходів.

«Ми відреагували на доручення президента про посилення безпеки на дорогах. Ми сьогодні створили спецгрупу, яка буде розслідувати аварії, в яких загинуло багато людей, щоб зрозуміти, чому вони відбулися… Доручив міністру транспорту та інфраструктури до неділі подати план першочергових заходів, щоб такі аварії траплялися якомога рідше», — повідомив Гончарук.

Раніше Зеленський доручив Кабміну вжити заходів для недопущення масштабних ДТП. Президент вказав уряду на необхідність включити безпеку пасажирських перевезень до першочергових пріоритетів своєї роботи.

Нагадаємо, 21 вересня в Овідіопольському районі Одеської області зіткнулися рейсовий мікроавтобус і вантажівка. Тоді загинули дев’ять осіб, ще четверо отримали травми.

А 22 вересня в Новоград-Волинському районі Житомирської області зіткнулися автобус і вантажівка. Жертвами цієї ДТП також стали дев’ять осіб, ще 11 отримали травми.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net