Соціум

В Україні скасували шкільну форму для учнів

школаПрезидент України Володимир Зеленський скасував указ про носіння в обов’язковому порядку шкільної форми.

Президент України Володимир Зеленський відповідним рішенням скасував указ про обов’язкове носіння шкільної форми учнями середніх освітніх закладів, інформує Ukr.Media.

Інформацію про це оприлюднили у четвер, 20 червня, на сайті глави держави.

Спеціальну форму одягу учнів раніше регулював указ президента від 12 червня 1996 року №417 «Про шкільну форму для учнів середніх освітніх установ».

Довідка

У березні 2017 року на сайті президента України зареєстрували петицію щодо скасування закону «про шкільну форму». Автор петиції зазначила, що він є дискримінаційним. А також порушує права батьків та дітей.

«Указ президента Кучми призначений для забезпечення дітей недорогою шкільною формою, а соціально незахищені категорії населення мають отримувати її безкоштовно. Цього не відбувається.

Зараз шкільна форма є настільки дорогою, що істотно позначається на бюджеті сімей, що мають дітей шкільного віку. А існування цього указу Президента дає право окремим авторитарним керівникам шкіл вимагати від батьків набуття форми певного зразка, нерідко, за завищеними цінами», — йдеться в тексті петиції.

Однак, тоді петиція не отримала необхідної кількості голосів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net