Соціум

В Україні стали відомі результати пілотної сертифікації вчителів

Сертифікація була добровільною, а ті, хто її успішно пройшли, протягом трьох років отримуватимуть доплату в розмірі 20% від окладу.

В Україні 705 педагогів початкової школи з 857 зареєстрованих, успішно пройшли пілотну сертифікацію. Вона складалася з двох етапів: вивчення практичного досвіду роботи учасника і незалежного тестування. Про це в повідомляє Освіта.ua.

За підсумками сертифікації вчителі отримали сертифікати, термін дії яких — три роки.

«Я б хотіла подякувати абсолютно всім вчителям, які взяли участь у сертифікації, — незалежно від результату. Кожен з вас зробив свій внесок для удосконалення механізму сертифікації. Саме на основі ваших результатів і досвіду ми будемо вдосконалювати процедуру в майбутньому», — зазначила глава Міносвіти Ганна Новосад.

Глава служби якості освіти Руслан Гурак, своєю чергою, повідомив, що 82% пройшли сертифікацію педагогів — це високий показник, який свідчить, що «українські вчителі йдуть у ногу з часом».

«Приємно відзначити, що учасники сертифікації, незважаючи на деякі побоювання щодо процедури, змогли гідно показати свої практичні вміння у використанні сучасних підходів і технологій навчання», — заявив він.

Повідомляється також, що ті, хто успішно пройшов сертифікацію, протягом трьох років отримуватимуть доплату в розмірі 20% від окладу.

Для успішного проходження тесту досить було половини правильних відповідей на завдання. Всього було 100 запитань, кожне з яких оцінювалося в один бал.

Нагадаємо, в кінці минулого року Міносвіти анонсувало проведення пілотної сертифікації вчителів. Поки що в пілотній програмі можуть брати участь тільки викладачі початкової школи.

Кілька тижнів тому в Міносвіти заявили про надлишок вчителів в Україні.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net