Соціум

В Україні введуть єдиний номер для екстреної допомоги

Це нововведення допоможе вирішити безліч проблем і зберегти більше життів.

Уряд планує запровадити в Україні єдиний номер екстреної допомоги населенню «112». Про це йдеться у програмі діяльності уряду, інформує Ukr.Media.

«Ми введемо систему екстреної допомоги населенню за єдиним номером «112» на всій території України, посилимо здібності авіаційної і корабельно-катерної складових реагування на правопорушення та надзвичайні ситуації, забезпечимо швидку комунікацію громадян з поліцією за допомогою смартфона, вдосконалимо операційні процедури системи реагування на правопорушення та надзвичайні ситуації», — йдеться в тексті програми.

Крім того, уряд планує модернізувати систему реагування на правопорушення та надзвичайні ситуації.

«Стандартом прибуття на місце виклику для надання допомоги є 10 хвилин в місті і 20 хвилин поза містом. Це дозволить зберегти багато людських життів», — йдеться в тексті програми.

Нагадаємо, в Києві вже з’явилися перші кнопки екстреного виклику поліції, за допомогою яких можна швидко встановити зв’язок з оператором. Установки працюють цілодобово, сім днів на тиждень, без вихідних. Зараз цими установками обладнано такі вулиці та місцевості, як Салютна 2, де в червні відрили «smart-вулицю» з безкоштовним Wi-Fi, зарядками для електромобілів, «розумним» освітленням та системою моніторингу повітря, а також Пейзажна алея, Алея художників і в парку Володимирська гірка.

Кнопки виклику поліції, крім функції голосового зв’язку ще обладнані відеокамерами, тому оператор має можливість побачити того, хто викликає правоохоронців.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net