Соціум

В Україні введуть електронні трудові книжки — рішення кабміну

Працівники не муситимуть збирати купу довідок для підтвердження трудового стажу, якщо втратять книжку.

Кабінет Міністрів схвалив введення в Україні електронних трудових книжок, про що стало відомо в середу, 27 листопада, у Facebook міністра соцполітики Юлії Соколовської.

«Сьогодні уряд підтримав ініціативу Мінсоцполітики щодо електронних трудових книжок. Тепер з’являється можливість того, що паперова трудова книжка перестане бути документом суворої звітності і відійде в минуле», — написала міністр.

За її словами, працівники не повинні будуть збирати купу довідок для підтвердження трудового стажу, якщо втратили книжку, а пенсії і соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично, без зайвої бюрократії.

«Це дозволить кожному в кілька кліків за допомогою електронного підпису отримати виписку в електронному кабінеті Пенсійного фонду і не боятися втратити трудову книжку. Працівники будуть впевнені, що відомості завжди надійно захищені, а недобросовісний роботодавець їх не викривить. Коли настане час оформити пенсійні виплати — це буде легко і без клопоту щодо збору підтверджуючих документів — усі дані вже знатиме Пенсійний фонд. Роботодавці не будуть навантажені зайвим кадровим обліком і матимуть завжди достовірну інформацію про своїх працівників», — зазначила Соколовська.

Нагадаємо, Кабмін України запустив в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов’язковість трудових книжок.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net