Прогрес

В Україні зібрали статистику з підключення до інтернету українських шкіл

Також у Мінцифрі кажуть, що зібрали офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл.

Міністерство цифрової трансформації запустило онлайн-сервіс, за допомогою якого українці зможуть протестувати швидкість інтернетз’єднання, про що йдеться в понеділок, 25 листопада, в Facebook відомства.

«Сьогодні ми запускаємо сайт broadband.gov.ua — це прототип майбутньої карти інтернет-покриття України. На сайті кожен користувач може розповісти, чи є у нього інтернет і з якою швидкістю він працює», — йдеться в повідомленні.

Швидкість з’єднання визначається автоматично. Для цього потрібно зайти на сайт і пройти SpeedTest зі свого комп’ютера або смартфона. Це можна зробити як анонімно, так і залишивши свої дані, повідомили у відомстві.

Також у Мінцифрі кажуть, що зібрали офіційну статистику з підключення до інтернету українських шкіл. За допомогою broadband.gov.ua ця інформація буде перевірятися. Вчителі, учні, батьки та оператори інтернету можуть залишити на сайті або за допомогою спеціального чат-бота в Telegram свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом у школах.

«Наше завдання — провести інтернет в заклади, де взагалі немає доступу і забезпечити високу швидкість з’єднання в школах, які вже підключені до мережі», — говорять у міністерстві.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net