Соціум

В Україні знімуть власний фільм про Чорнобиль

Фільм зніме режисер Мирослав Слабошпицький, чия картина Плем’я була удостоєна трьох нагород на Канському кінофестивалі в 2014 році.

Художній фільм про Чорнобиль почали знімати в Україні. Презентація проекту відбулася в Києві 27 липня, повідомляє портал Гордон у вівторок, 30 липня.

Стрічку почав знімати український режисер Мирослав Слабошпицький, відомий своєю гучною картиною Плем’я, яку критики в Каннах в 2014 році удостоїли відразу трьома нагородами.

Картина буде називатися The Anthropocene і може стати найдорожчою картиною в українському кінематографі, хоча має найменший бюджет з усіх картин, над якими нині працює режисер.

У 2012 році короткометражний фільм Ядерні відходи отримав премію фестивалю в Локарно. У 2014 році Слабошпицький почав розробку повнометражної версії фільму під назвою Люксембург, але проект був зупинений.

Новий фільм буде представляти епічний екологічний трилер, «космічну одіссею» двох дозиметристів у зоні відчуження. Команда Слабошпицького хоче, щоб фільм був висунутий на премію Оскар у категорії найкраща закордонна картина, а також показати його на Каннському кінофестивалі.

Тим часом сам режисер заявив, що ця картина може бути останньою, яку він знімає в Україні. Продюсером фільму став Олег Кохан.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net