Політика

В Україну приїде генсек НАТО

Єнс Столтенберґ прилетить до Києва наприкінці жовтня. Мета поїздки — поліпшення відносин з альянсом після виборів у Раду.

Візит генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа в Україні планується на кінець жовтня. Про це повідомила директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова, передає Укрінформ.

«На кінець жовтня готується візит генерального секретаря НАТО в Україну. Якщо ми говоримо про робочий рівень співпраці, то робота ведеться, представництво НАТО в Україні працює і співробітництво відбувається щодня в різних сферах. Ми намагаємося продовжувати просувати такі реформи, які вважаємо найбільш важливими для України», — сказала Маронкова.

Вона нагадала, що Україна прийняла новий закон про національну безпеку у 2018 році — і тоді був запропонований цілий пакет законів, які сприятимуть поліпшенню відносин з альянсом, але поки ще не всі прийняті.

«Я дозволю собі прямо сказати, що їх треба стверджувати. Там йдеться й про реформу Служби безпеки України», — сказала Маронкова.

«Ми думаємо, що треба ще створити комітет у парламенті, який займався б наглядом за діяльністю структур безпеки в Україні», — додала вона.