Men's & Women's

В Європарламенті зафіксовано рекордну кількість жінок серед нових членів

Кількість жінок, обраних до Європарламенту, значно збільшилася і стало набагато більше, ніж раніше, проте чоловіки все ще становлять 60% членів Європарламенту, пише The Guardian з посиланням на попередній аналіз результатів виборів до Європарламенту.

Кількість жінок-європарламентарів за останні п’ять років від 36% склало 39%. Якщо в 2014 році гендерні квоти для партій ввели 8 країн, то в 2019 році кількість цих країн становило 11.

Як зазначає видання з посиланням на попередній аналіз результатів виборів, шість з 28 держав-членів десонстріруют гендерно врівноважену групу парламентаріїв: Швеція (55%), Фінляндія (54%), Франція (50%), Словенія (50%), Люксембург (50 %) і Великобританія (47%).

Від Кіпру немає жодної жінки-парламентарія, Словаччина вибрала двох жінок з 14 парламентаріїв. Більш високі гендерні результати показали Ірландія (27%), Греція (23,8%), Румунія (22%) і Болгарія (29%).

Як зазначає видання, підсумки виборів до Європарламенту можуть втілити в життя заклики глав ЄС вибрати жінок-політиків, які могли б змінити глав Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і Євроради Дональда Туска.