Здоров’я

В якому положенні не варто лягати спати, щоб не нашкодити своєму організму

Від того як ми лежимо залежить наше здоров’я.

Що найприємніше для людини, яка нарешті добралася додому після важкого робочого дня? Це, звичайно ж, можливість лягти і розслабитися. Ми любимо ввечері розтягнутися на дивані перед телевізором або ноутбуком, і відпочити від турбот. При цьому в такі моменти людина зовсім не замислюється про те, в якій позі вона лежить. А це дуже важливо, адже від цього залежить не тільки здоров’я спини, але і робота ряду органів. Як не варто лягати, щоб не нашкодити своєму організму?

Заборонена поза

Людина, яка спить, сидить або просто лежить у неправильному положенні не тільки має низьку якість сну, але ще рано чи пізно починає страждати від таких проблем з хребтом, як болі в спині і шиї. При цьому існує поза, в якій ви ніколи не повинні лежати, якщо не бажаєте зіткнутися з неприємними і часом небезпечними наслідками, інформує Ukr.Media.

Отже, фахівці прямо забороняють лягати на живіт. Особливо якщо ви при цьому користуєтеся ноутбуком або читаєте книгу. А саме так люблять лежати близько 15% людей.

У чому небезпека

Позиція на животі здатна порушити правильні вигини хребта, що згодом проявиться болем у шиї та спині. Це відбувається із-за того, що положення тіла в цей момент досить неприродне: ви незручно згинаєте шию, напружуєте плечі і руки, здійснюючи тиск на ключові суглоби. Чим частіше так лежати, тим більше шкоди можна завдати своєму здоров’ю.

Сон або відпочинок лежачи на животі, може спровокувати такі проблеми:

Порушення нормального функціонування організму

Як вже говорилося вище, неправильне положення тіла має негативний вплив на хребет, який у свою чергу відповідальний за захист нервової системи. Ослаблення цього захисту призведе до аномалій у роботі організму, бо нервова система керує всіма функціями тіла людини.

Радикуліт і проблеми з кишечником

Сильний тиск на нижню частину спини збільшує ризик розвитку радикуліту. Дослідження показують, що проблеми в області попереку можуть навіть призвести до запору та інших порушень роботи кишечника.

Збій в роботі дихальної системи

Коли ви відпочиваєте на животі, при цьому ви лежите ще й на основних дихальних м’язах і діафрагмі. Надмірний або тривалий тиск на них не дозволить робити глибокі вдихи, тому існує великий ризик збити дихання.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net