Світ

В Японії викарбують золоті монети на честь нового імператора Нарухіто

монетыПам’ятні монети з чистого золота і більш звичного мідно-нікелевого сплаву викарбують в Японії на честь сходження на престол нового імператора Нарухіто. Про це повідомило інформаційне агентство Kyodo з посиланням на урядові джерела.

Викарбувано буде 50 тис. золотих монет гідністю в 10 тис. ієн (приблизно $ 91). На виготовлення кожної з них піде 20 г дорогоцінного металу. З одного боку вони будуть прикрашені зображенням фенікса, який символізує імператорське прізвище, а з іншого — квіткою хризантеми, гербом родини японських монархів, передає ТАСС.

Золоті грошові знаки будуть продаватися за ціною 140555 ієн (трохи менше $1,3 тис.). Але, як вважають, з часом цінність таких сувенірів стане зростати.

Попередні замовлення на придбання золотих монет передбачається приймати протягом трьох тижнів, починаючи з 11 червня. Покупцям їх почнуть доставляти в жовтні. Більш прості 500-єнові монети з мідно-нікелевого сплаву будуть прикрашені зображенням масивного восьмитонного трону, на який новий імператор Нарухіто вперше зійде в жовтні, а також гербом з хризантемою.

Державний Монетний двір Японії має намір запропонувати бажаючим також 30 тис. наборів з обох монет в спеціальних скриньках, які стануть продавати за 1,3 тис. доларів.

59-річний Нарухіто був проголошений імператором 1 травня після того, як його 85-річний батько Акіхіто днем раніше добровільно відмовився від престолу у зв’язку з похилим віком. Таке зречення відбулося в Японії вперше за останні 202 роки. Основні церемонії з нагоди вступу Нарухіто на престол відбудуться в жовтні і листопаді цього року.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net