Men's & Women's

Вчені: чоловіки в Австралії живуть довше, ніж в будь-якій іншій країні світу

Австралія протягом дуже довгого часу підтримувала високий рівень життя.

Чоловіки в Австралії живуть довше, ніж в будь-якій іншій країні світу, з’ясували вчені з Австралійського національного університету (ANU), інформує Ukr.Media.

У новому дослідженні вони застосували новий спосіб вимірювання очікуваної тривалості життя, з урахуванням історичних показників смертності за останні кілька десятків років.

За цими даними, середній термін життя австралійців склав 74,1 року.

Жінки в Австралії зайняли друге місце в списку найбільш довгоживучих, поступившись лише мешканкам Швейцарії.

Всього в науковій роботі аналізувалися дані 15 країн Європи, Північної Америки та Азії.

«Поширена думка, що Японія і північні країни дійсно процвітають з точки зору здоров’я, щастя і довголіття. Але Австралія їх перевершила», — зазначив глава дослідження доктор Коллін Пейн.

Автори відзначили, що в інших дослідженнях враховуються лише поточні показники смертності.

Наприклад, якщо взяти дані про смертність у Японії за 2018 рік, то вийде, що більшість людей померло у віці 80 років і вище. Але це лише частина покоління, зуміла дожити до глибокої старості. Статистика ранніх смертей при цьому не береться до уваги.

Австралійські вчені пішли іншим шляхом і вивчили групи людей, які народилися приблизно в один і той же час. Вони вирахували, скільки з них померло передчасно, а скільки досягло поважного віку. Чим більше в одному поколінні виявлялося довгожителів, тим вища була і середня тривалість життя.

В Австралії цей показник, як вже говорилося, склав 74 роки. Це означає, що чоловіки старше цього віку пережили половину своїх однолітків, що народилися в тому ж році.

Показник став найвищим серед досліджених країн.

У Японії, яка вважається країною довгожителів, в 1930-1950 роки спостерігалася дуже висока смертність населення. Те ж саме відбувалося і у Франції, у зв’язку з Другою світовою війною і важкими умовами життя.

Австралія ж протягом дуже довгого часу підтримувала високий рівень життя. Достаток продовольства і відсутність великих військових конфліктів дозволили населенню процвітати.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net