Прогрес

Вчені: детальне дослідження властивостей частинок темної матерії стало можливим

Вчені Університету Вандербілта в США прийшли до висновку, що відсутність людських смертей через темну матерію дозволяє передбачити певні властивості цієї речовини, інформує Ukr.Media.

Про це повідомляє видання Science Alert.

Як пишуть дослідники, гіпотетичний різновид темної матерії — макроскопічна темна матерія — являє собою частинки, які здатні пружно ударятися зі звичайною речовиною і розсіюватися в просторі.

Ці частинки, що звуться макросами (macros), мають гіперзвукові швидкості. При їх потраплянні в організм людини повинно відбуватися нагрівання тканини (на шляху руху частинки) до 10 мільйонів кельвінів, в результаті чого утворюється циліндр плазми, що розширюється.

Оскільки в Європі, США і Канаді не було зареєстровано жодного випадку смерті, причиною якої могли б стати макроси, кількість цих частинок, які потрапляють на Землю, має бути обмежена.

Це не можуть бути частинки, розмір яких перевищує кілька мікрометрів, з масою менше ніж 50 кілограмів. Проте, можливий вплив на організм інших типів гіпотетичних частинок ще належить вивчити.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net