Здоров’я

Вчені довели, що здоров’я можна поліпшити, обмеживши споживання калорій

Людина може стати більш здоровою, зменшивши кількість споживаних калорій.

Нове дослідження з Національного Інституту здоров’я CALORIE у США, що спеціалізується у напрямку вивчення різних дієтичних методів схуднення і підтримки здоров’я, було представлене окремою командою фахівців, які прагнули довести, що поступове зниження рівня щоденного споживаних калорій може призвести до постійної тенденції здорового зниження ваги. Зокрема, у центрі їхнього нового дослідження стояла теорія про те, що видалення близько 300 калорій щодоби з раціону і без того здорових людей допоможе їм підтримувати значно більший ступінь стабільності під час поступового зниження ваги і поліпшення показників здоров’я, інформує Ukr.Media.

Зокрема, фахівці зосередилися на виявленні того, як поступове зниження рівня споживаних калорій може відбитися на таких показниках, як рівень кров’яного тиску та толерантність до перероблюваної глюкози. У експерименті взяли участь 218 дорослих осіб до 50 років, які і без того демонстрували досить непогані результати щодо своєї ваги, кишкового біому і загального стану здоров’я.

Під час першого місяця добровольці мали поступово знижувати рівень споживання калорій на 25 % від початкового показника, а протягом наступних двох-трьох місяців ще на 10 %. Під час дослідження виявилося, що навіть досягнення мінімальної межі у 25 %, що дорівнює приблизно 300 калоріям на день, дозволяє у значній мірі стабілізувати кров’яний тиск, знизити толерантність організму до цукру і налагодити деякі функції, пов’язані з кишковим середовищем бактерій. Усі ці позитивні властивості так чи інакше можуть бути визначальними для підтримки здоров’я у літньому віці.

Тому вченим вдалося наочно продемонструвати, що видалення лише 300 калорій на день насправді здатне перевернути фактор особистого самопочуття і здоров’я людей, навіть якщо вони не страждають на будь-які захворювання. Цікаво, що під час такої дієти люди можуть продовжувати вживати різні харчові домішки та навіть невелику кількість цукровмісних продуктів, однак у розумних межах.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net