Men's & Women's

Вчені: Літні жінки частіше страждають на деменцію, якщо у них була криза середнього віку

Криза середнього віку у жінок впливає на розвиток у них деменції у майбутньому.

Під час дослідження вчені з’ясували, що криза середнього віку може збільшити ризик розвитку деменції. Дослідники з’ясували, що жінки, які були щасливі і мали високу самооцінку у віці 50 років, були менш схильні до розвитку проблем із пам’яттю до 70, інформує Ukr.Media.

Позитивні жінки перевершували тих, які перебували у стані стресу, за швидкістю мислення, пам’яттю і вербальними тестами. Дослідники кажуть, що відчуття щастя сприяє здоровому способу життя, який запобігає деменції.

Позитивні люди успішно долають стрес і занепокоєння, які завдають шкоди зонам мозку, що пов’язані з емоціями, мисленням і пам’яттю. А висока самооцінка заохочує жінок бути соціальними, що створює так званий когнітивний резерв, стійкість розуму до пошкодження мозку.

Дослідники з Токійського столичного інституту медичних наук вивчили записи 700 жінок, народжених у Великобританії після Другої світової війни. У віці 52 років учасники заповнили докладні анкети про їх спільне щастя. Коли їм було 69 років, вони пройшли когнітивний скринінг, який використовується для діагностики деменції.

Люди, які мали більш високий особистісний розвиток і самооцінку у віці 52 років, з більшою ймовірністю мали кращі когнітивні показники 17 років потому. Зв’язок зберігся після врахування інших факторів, які збільшують ризик розвитку деменції,а саме: рівень освіти, рід занять, сімейний стан, паління і фізичні вправи.

Важливість цього звіту полягає у виявленому зв’язку позитивного психічного здоров’я з поліпшеними навичками мислення у подальшому житті. Рекомендації для підтримання рівня щастя включають спілкування з друзями чи родиною, заняття улюбленою справою, активний відпочинок, здорове харчування, волонтерство та розслаблення.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net