Здоров’я

Вчені назвали легкий спосіб знизити ризик розвитку раку

зарядкаРегулярні заняття спортом благотворно позначаються на здоров’ї хворих онкологічними захворюваннями. Згідно з дослідженням вчених з Університету Джонса Хопкінса (США), фізичні навантаження знижують ймовірність смерті від раку кишечника на 89%

У дослідження були залучені 49 143 осіб, середній вік яких склав 54 роки. Всі випробовувані спостерігалися у медиків протягом близько семи років. З початку дослідження, у 388 добровольців розвинувся рак легенів, а у 220 — пухлини кишечника. В цілому від даних видів раку помер 371 учасник дослідження.

Згідно з отриманими результатами, у осіб, які регулярно приділяє час фізичних навантажень, ризик розвитку раку легенів знижується на 77%, а раку кишечника — на 61%. Крім того, в даній групі любителів спорту смертність від раку легенів знижувалася на 44%, а від раку кишечника — на 89%.

Вчені відзначають, що фізична активність позитивно позначається на серці і легенях, а також зміцнює імунну систему. Крім цього, заняття спортом зменшують запальні процеси в організмі. Все це укупі допомагає знизити ризик розвитку злоякісних новоутворень.

Результати дослідження опубліковані в журналі Cancer.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net