Здоров’я

Вчені назвали провокуючі виникнення раку «нешкідливі» звички

Фахівці Американського онкологічного товариства розповіли про здавалося б нешкідливі звички, які насправді можуть призводити до розвитку раку. У їх числі виявилася любов до вживання гарячих страв і напоїв з ранку.

Як зазначає «Медікфорум», через це у людей зростає ймовірність захворіти на рак стравоходу і слизової оболонки порожнини рота. Також в зоні ризику виявляються любителі пити багато кави. За словами фахівців, під час смаження кавових зерен утворюються канцерогени, які здатні накопичуватися в організмі. Саме тому вживання двох і більше чашок кави в день може підвищити ризик виникнення раку на 41%.

Також вчені просять відмовитися від звички їсти червоне м’ясо, особливо в переробленому вигляді. Зазначається, що таке харчування збільшує ризик передчасної смерті на 43%. Останній шкідливою звичкою, за словами фахівців, є звичка спати по ночах. Вчені з’ясували, що це заважає виробленню мелатоніну, який відповідає за природні добові ритми людини. Даний збій пов’язують з розвитком пухлинних процесів в організмі.