Прогрес

Вчені назвали режим пральної машини, що загрожує здоров’ю

Дослідники знайшли безліч колоній бактерій виду Klebsiella oxytoca, які вражають кишечник, викликаючи коліт та інші проблеми зі шлунком.

Німецькі і британські вчені з’ясували, що використання економного режиму в пральних машинах може загрожувати здоров’ю людини, оскільки не знищує небезпечні бактерії, стійкі до дії антибіотиків. Дослідження опубліковано в журналі Applied and Environmental Microbiology, повідомляє MedicalXpress 27 вересня.

У роботі фахівців повідомляється про виявлення в ємності для порошку і на гумовій прокладці усередині барабана пральної машини безлічі колоній бактерій виду Klebsiella oxytoca (схожі на збудників пневмонії), які вражають кишечник, викликаючи коліт та інші проблеми зі шлунком.

До таких висновків автори дійшли після того, як співробітники однієї з лікарень Бонна (Німеччина) попросили вчених пояснити причину тривалої епідемії, що вибухнула в медичній установі. Виявилося, що її співробітники прали в економному режимі у звичайній пральній машині, а не в спецобладнанні.

Раніше вчені з’ясували, що пластикові чайні пакетики під час нагрівання до 95 градусів Цельсія випускають мільярди пластикових частинок і можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net