Здоров’я

Вчені повідомляють про бактерії що поширюються на пляжах

Вчені повідомляють про бактерії Vibrio vulnificus, що поширюються на пляжах ближче до північних широт, а не тільки в тропіках. Ці організми можуть бути смертельно небезпечними для відпочиваючих, інформує Ukr.Media.

Про нову загрозу для відвідувачів пляжів розповіли дослідники з Університету Купера (США). Їх доводи опублікував журнал Annals of Internal Medicine. За словами вчених, бактерії Vibrio vulnificus здатні проникати в людський організм з поїданням морепродуктів, а також під час купання — через пошкодження шкірних покривах.

«Найчастіше Vibrio vulnificus не викликає серйозних проблем зі здоров’ям, але в деяких ситуаціях провокує розвиток некротичного фасциту — інфекції, яка може призвести до ампутації кінцівки або смерті», — констатували наукові фахівці.

Їх дослідження показало, що смертоносні бактерії активно мігрують і зміщуються в бік північних регіонів, які раніше для них були недоступні як невідповідні для розмноження. Тепер же бактерії можна виявити навіть у воді з температурою не менше 13 градусів Цельсія, з тривогою відзначають експерти. Цього процесу, вважають вчені, сприяє глобальне потепління.

Експерти попередили: підвищеному ризику ускладнень через зараження бактеріями піддаються люди з ослабленим імунітетом.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net